Bugel

De bugel heeft een gouden of zilveren kleur en is gemaakt van koper. Daarom behoort hij tot de koperfamilie. Hij heeft meestal maar drie toetsen waarmee je alle noten kan spelen die er bestaan. Supermakkelijk!

Door goed te blazen en de juiste mondtechniek te gebruiken krijg je al snel een mooie klank op dit instrument. Een grote longinhoud komt dus zeker van pas! 

Met dit instrument kan je overal terecht komen! Er is geen enkel orkest dat zonder dit instrument kan. En samenspelen met andere instrumenten is dan ook nog eens superleuk! Er zijn ook steeds meer en meer jeugdorkesten die naast repeteren ook nog leuke activiteiten doen, daar kan je al heel snel bij aansluiten!

Je neemt dit instrument mee in een kist of een rugzak die speciaal gemaakt is voor je instrument. Dat is superhandig! Zo kan je je instrument overal mee naartoe nemen! Zowel in de auto, als op de fiets en zelfs te voet! En als je instrument te zwaar is bestaan er ook kisten met wieltjes onder, dat is pas gemakkelijk!

 

Wist je dat een trompet vroeger geen toetsen had? Toen speelde de mensen alle noten door alleen maar te blazen en hun lippen te gebruiken. Maar nu er toetsen opstaan is het veel makkelijker om dit instrument te bespelen, oef seg!